IKC – Reserveringsoverzicht

We hebben een inventorymanagement systeem genaamd Exact. Dit programma kan heel veel, maar hoe wij het willen gebruiken om computers te installeren voordat ze verzonden worden kon niet met Exact.
Hierdoor werdt vroeger een excel bestand bij gehouden met daarin de klant, het product, het aantal, welke software erop moet, de uitlever datum, het ordernummer en het serienummer.

Dit werdt op een gegeven moment te rommelig om met meerdere mensen in te gaan werken. Waar vooral tegenaan gelopen werdt is dat de voorraad niet gecontroleerd kon worden om te zien of er überhaupt genoeg voorraad beschikbaar was voor de reserveringen.

Dit kon anders. Vroeger heb ik een jaar HBO ICT op Windesheim gevolgd, hier heb ik geleerd om met PHP, SQL, HTML en CSS te werken. Hierdoor kon ik een mooi overzicht creëren. In dit overzicht kun je precies het zelfde als in het excel bestand alleen worden er bepaalde dingen automatisch verwerkt.
Zo wordt er bijvoorbeeld automatisch een mail verzonden naar degene die het moet installeren als er een nieuwe reservering in het overzicht wordt gezet. Ook wordt de voorraad bijgehouden en kan business support ziet of er genoeg schermen beschikbaar zijn.

Deze website is voor intern gebruik, helaas kan ik dus niet de link van de website delen. Echter heb ik wel een aantal afbeeldingen die ik kan delen:

Vergelijkbare berichten